Ruben Alonso – Remixul ca loc de întâlnire al artelor și tehnologiilor

În cadrul Anualei de Artă și Știință, Neo Art CONNECT (NAC)  2023 Institutul Cervantes din București, partener al platformei NAC, organizează joi 15 iunie, ora 19.00, la sediul său din Bulevardul Regina Elisabeta 38  (Sala Auditorium) o sesiune de muzică remixată și o prezentare de proiecte ale asociației Antropoloops, conduse de Rubén Alonso.

Eveniment realizat in colaborare cu Ambasada Spaniei in Romania.

Rubén Alonso Mallén (1973) este un muzician autodidact și arhitect de formație. În ultimii 15 ani, și-a dezvoltat cariera profesională între aceste două domenii, cu un interes sporit pentru procesele de creație deschise și colective, precum și pentru reinterpretarea creativă a peisajului cultural tradițional. Ca muzician, dezvoltă din 2014, împreună cu Esperanza Moreno, proiectul de muzică electronică Antropoloops, care remixează fragmente de muzică tradițională din întreaga lume pentru a crea noi colaje muzicale.

Antropoloops este un proiect artistic care combină remixarea muzicală și reprezentarea vizuală a informațiilor: compunerea de piese muzicale cu fragmente de muzică tradițională din întreaga lume, respectând și valorificând în același timp sursele originale. Încă de la începuturile sale, în 2012, proiectul a elaborat o abordare creativă a etnomuzicologiei, lucrând asupra arhivelor, printr-o abordare care a generat noi sinergii cu alți artiști: explorarea istorică și gastronomică (căile de remixare cu LaPlasita) și lucrul asupra memoriei muzicale a plantelor (KLEOS cu Nomad Garden). Cu patru albume lansate, proiectul a fost prezentat în diverse festivaluri, atât la nivel național, cât și internațional (Statele Unite, Italia, Germania, Marea Britanie, Slovenia, Chile, Argentina).

În afara Institutului Cervantes, partenerii Anualei de Artă și Știință, Neo Art CONNECT la această primă ediție sunt: Arcub, ATELIER 030202, Ghica House, Goethe Institute, Institutul Politehnic din București, creart, Teatrelli,  Muzeul Naţional Tehnic prof. ing. Dimitrie Leonida, Hotel Caro, UNARTE, UAP, Galeria Park, CODRU,  Universitatea de Vest din Timișoara, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Nespresso, Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta, feeder.ro, Aici a Stat, Dreamingof.net, Kreatoria.ro, Finesociety.ro

Pentru mai multe informații și interviuri cu invitații Institutului Cervantes din București în cadrul Anualei de Artă și Știință, Neo Art CONNECT vă rugăm să contactaţi Departamentul de Cultură al Institutului Cervantes din Bucureşti la adresa cultbuc@cervantes.es