Strada Copiilor 2018

10.09.2018

De pe zece septembrie, in recreatia mare ne vedem pe Strada Copiilor!

In perioada 10-23 septembrie 2018, Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD), în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară Carol I și Fundația Universitară Carol I organizează “Strada Copiilor”. Ajunsă la a șaptea ediție. “Strada Copiilor” are la bază un set de ateliere cu caracter cultural și educativ, menite să îi introducă pe cei mici în lumea artei și a educației non-formale, să îi ajute să își dezvolte abilitățile si este parte a celui mai mare festival cultural în aer liber, “Strada de C’Arte”, ce se va desfășura pe platoul din fața bibliotecii, în jurul statuii lui Carol.

A șaptea ediție a evenimentului aduce o nouă serie de ateliere de creație, sustinute de Sergiu Chihaia sau ArtCrowd ce îi vor încuraja pe tinerii participanți să dea frâu liber imaginației.

Programul activităților de pe Strada Copiilor este:

Sâmbătă, 15 septembrie

11:00 – 13:00 – Ateliere pentru copii ”Muzeul, colecționarii și patrimoniul material”, ArtCrowd, Casele Memoriale ale MNLR, Strada Copiilor (IMDD)

Duminică, 16 septembrie                             

11:00 – 13:00 Ateliere pentru copii ”Animale și creaturi fantastice în artă”, ArtCrowd, Casele Memoriale ale MNLR, Strada Copiilor (IMDD)

Luni, 17 septembrie

19:30- 20:30 – concert al Corului Cantus Mundi România, Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin, Programul Național Cantus Mundi”,  Aulă

Vineri, 21 septembrie

16:00 – 17:30 – EDUCAȚIE LA FIRUL IERBII – dezbatere cu tema APA,  “Să nu uităm că cercul apei și al vieții este același” – Jacque Yves Cousteau, Aulă

17:30 – 18:30 – Ateliere pentru copii ”Reciclare creativă cu Sergiu Chihaia, Strada Copiilor (IMDD)

18:00 – 19:00 – concert al Corului Cantus Mundi România, Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin, Programul Național Cantus Mundi”, marcarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, Aulă

Sâmbătă, 22 septembrie

11:00 – 13:00 Ateliere pentru copii ”Portretul: reprezentare și autoreprezentare”, ArtCrowd, Casele Memoriale ale MNLR, Strada Copiilor (IMDD)

Alături de programul destinat celor mici, Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă organizează cea de-a 9-a ediţie a dezbaterilor Educaţie la firul ierbii. Dezbaterea va aduce împreună reprezentanţi ai mass media, ai organizaţiilor neguvernamentale şi companiilor.  Tinerii vor fi încurajaţi să îşi exprime opiniile şi să fie cât mai activi în cadrul discuţiei.

Anul acesta, dezbaterea va aborda o temă foarte actuală și sensibilă, cea a resurselor naturale, APA – “Să nu uităm că cercul apei și al vieții este același”.

În continuarea eforturilor de implicare socială, IMDD va organiza şi anul acesta campania de strângere de cărţi “Fiecare copil merită să citească – Donează o carte!”. Toţi participanţii la Strada Copiilor şi Strada de C’Arte sunt încurajaţi să ofere în dar cel puţin o carte în spaţiul special amenajat, iar toate donaţiile primite în timpul evenimentului vor merge către organizaţii şi centre pentru copii.

Despre Strada Copiilor

Strada Copiilor este un proiect consacrat ajuns deja la a șasea ediție și care își propune să ofere fiecărui copil/tânăr, indiferent de mediul socio-economic din care provine, posibilitatea de a participa la evenimente culturale de valoare, într-un cadru non-formal. Astfel, fiecare copil/ tânăr are oportunitatea de a aprofunda interesul ori talentul său pentru expresiile artistice în cadrul atelierelor de creație ce compun proiectul cultural. Strada Copiilor este parte dintr-un amplu program cultural care printr-o diversitate de manifestări artistice (ateliere de creație cu specific diferit) promovează valorile culturale în rândul copiilor/tinerilor cât și familiilor acestora. Proiectul initiat de IMDD a debutat în anul 2011 în cadrul Străzii de C’Arte, cel mai mare festival cultural organizat în aer liber de către Biblioteca Centrala Universitară Carol I și având partener strategic Primăria Municipiului București. În cifre, Strada Copiilor arată astfel: peste 6000 de copii și tineri participanți la activități (in toate cele 6 ediții); peste 30 ateliere și evenimente organizate; peste 60 de voluntari implicați.

 Despre Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă. Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă (IMDD) este o organizație non-guvernamentală, care promovează și sprijină valoarea, excelența și calitatea în societatea românească. Direcțiile strategice pe care și le-a asumat sunt: TIC, Dezvoltare Durabilă, Dezvoltare Comunitară și Formare și Dezvoltare Profesională. IMDD se află în coordonarea ONU și a inițiat o serie de proiecte, printre care: Dezbatarea  “Rolul guvernării electronice în dezvoltarea durabilă”, cercetare internațională cu privire la dezvoltarea durabilă, Strada Copiilor în cadrul Străzii de C’Arte, seria de dezbateri “ Educație  la firul ierbii”  etc.