Strada de C’Arte

carte1

Galateca participa intre 20 si 28 septembrie, la Strada de C’Arte, cel mai mare festival bucurestean de carte in aer liber organizat de Biblioteca Centrala Universitara si Fundatia Carol I, dedicat  pasionatilor de cultura. Lansari de carte, seri de jazz, filme, ateliere creative, teatru si expozitii, Strada de C’Arte va fi o sarbatoare a celor 7 arte. Galateca  va participa in premiera la aceasta efervescenta manifestare, fiind singura galerie de arta contemporana prezenta in festival, cu expozitia « Come to Crash » si cartile bibliofile ale editurii Henwood Library. Pentru ca nu putea lipsi de pe Strada de C’Arte, Galateca se pregateste sa isi primeasca vizitatorii si in standul amenajat pe strada Boteanu.

In cadrul festivalului cei prezenti se vor putea bucura de inedita instalatie de sunet semnata de artistul romano-norvegian Timon Botez ce porneste de la ideea ca obiectele, prin greutatea si forma lor, au un sunet inerent. Acest proiect se desfasoara in cadrul bienalei de arta contemporana asociata Festivalului Enescu, Galateca fiind galerie partenera Ebienale.

NeoGalateca isi da intalnire cu pasionatii de literatura atat in Gallery Shop, cat si  pe strada Boteanu alaturi de edituri de prestigiu cu o selectie de carti bibliofile ale editurii britanice Henwood Library,  precum Body &Soul, Robert Frank sau extrem de rara Beastly Baby. Fondatorul editurii, artistul Simon Henwood a selectat in exclusivitate pentru publicul romanesc o serie de  10 titluri rare, achizitionate din faimoase librarii din Anglia ce vor fi prezentate in premiera in timpul acestui festival, NeoGalateca fiind primul avanpost international al editurii.

Timp de 8 zile festivalul Strada de C’Arte transforma str. Boteanu si BCUB intr-un spatiu cultural foarte viu in care vor avea loc lansari de carte ale celor mai importante edituri si librarii,  recitaluri de poezie, concerte live de blues si jazz, proiectii cinematografice romanesti si seri de teatru.  Si cei mici vor putea lua parte la ateliere si evenimente culturale si artistice, sub indrumarea artistilor si voluntarilor care ii asteapta pe Strada Copiilor. Accesul la toate activitatile este gratuit, iar programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.stradadecarte.ro

Galerie