Vernisaj I am VIRUS

23.08.2022

“I don’t think my words can contain truth. I do not intend to speak more than my drawings. I have reached no stable abstractions that can take form of true logical desires. We might as well be facts & figures.”

I am Virus este prima expoziție personală la Galateca și în București a artistului Mic Răzvan Dan, ce aduce în fața publicului o serie de lucrări transformative, desen, pictură și obiect, ce s-au dezvoltat și au evoluat în mintea și universul creativ al artistului în perioada pandemică, un final și un nou început. Proiectul care a pornit din a fi un mecanism de supraviețuire și adaptare, s-a transformat într-o perioadă de 3 ani într-o serie coerentă, minuțioasă, aproape științifică, de lucrări ce evocă o întreagă lume fantastică, nou creată și sofisticată, dar cu rădăcinile adânc înfipte în ancestral, gestual și simplicitate.

BIO. MIC Răzvan Dan. Ca artist a studiat cu Mihai Potcoavă și Ion Anghel. A avut mai expoziții solo, precum Fiecare cu nimicu lui – IPSCO Plenița sau de grup Ieșirea din cușcă – CAV București, FLOW – Mezanin București, Victoria Povera – Samotrachis, Grecia, Naufragii – Galeria UNA București. Născut în 1983 în Craiova, a absolvit Facultatea de calculatoare si automatică, Craiova și un Master in marketing si comunicare la Facultatea de economie si adm. afacerilor, Craiova. De 15 ani trăiește și lucrează în publicitate în București.

I am VIRUS poate să fie vizitată în perioada 23 august – 8 septembrie 2022. Intrare liberă. Vernisaj marți 23 august , ora 18:30, Galateca