Vernisaj Together under the Sun de Alexandrina Carmen Ene

Galeria Galateca vernisează luni, 24 aprilie, orele 18:00, expoziția Together under the Sun, semnată de Alexandrina Carmen Ene. Al șaselea proiect al artistei este curatoriat de Ana Maria Ilie și are ca partener principal revista Psychologies. În proiectul său de a fi ghid pe drumul cunoașterii interioare și al stării de bine, revista Psychologies a găsit în artă cel mai bun vehicul: arta le îmbină armonios pe amândouă, sub soarele cuprinzător al spiritului uman.Alexandrina Carmen Ene este doctor în psihopatologie și procese creatoare la Université Paris 13 – “Paris Sorbonne Cité”, psihoterapeut, artist.„Ce leac ar fi mai bun pentru fragmentarea omului modern, din ce în ce mai individualist și mai însingurat, decât să se redeschidă către forme de conexiune profundă cu sine prin artă, prin psihoterapie… și să adauge tușe de bucurie de a fi cu sens… puțin câte puțin, zi de zi!“, spune Alexandrina Carmen Ene.

Expoziția va fi dublată de o serie de evenimente care marchează un spațiu inedit de dialog între arta plastică și psihologie. Pornind de la un armistițiu simplu, dar esențial: psihologia nu explică arta, iar arta nu neagă psihologia, aceste evenimente vor deschide noi orizonturi de experiență participanților:
– Joi, 27 aprilie, ora 19 – “Intuiții despre noi și despre artist în fața unei opere de artă” (dialoguri inedite psihologico- artistice)
Invitat: prof. univ. dr. Matei Georgescu, psihoterapeut, doctor în filosofie, doctor în psihopatologie fundamentală şi psihanaliză, Universitatea Paris 7, postdoctorat în cercetare avansată, Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, autor a 15 cărți, în prezent coordonator al programului masteral de Psihologie clinică și intervenție psihologică la Universitatea Spiru Haret din București.
– Sâmbătă, 29 aprilie, ora 16 – “A FI – deconstrucție și construcție de sine prin artă și prin psihoterapie”
Invitată: Aura Acasandrei, psiholog clinician, psihoterapeut psihanalist
– Sâmbătă, 6 mai, ora 16 – “Dacă aș fi operă de artă, ce ar spune corpul meu?”
Invitată: Monica Măgureanu, coach systemic, practician și formator în metoda “Referențialul arhetipurilor pesonale, practician certificat și intern în “Compassionate Inquiry”