Vernisaj Viziuni tectonice

27.04.2018

A saptea expoziţie personală a pictorului Vasile Sarcă, “Viziuni tectonice”, reunește o serie de lucrări reprezentative, realizate în perioada 2008-2018. “Viziunea sa plastică pare orientată mai vizibil spre rigoarea arhitecturală a formelor, concomitant cu accentuarea sintaxelor modulare foarte flexibile prin care controlează dinamica vizuală a acestora.
Şi în plan cromatic sunt sesizabile evoluţiile spre o simplificare a registrelor, paralel cu o distribuţie spaţială a câmpurilor de culoare, potrivit unui ritm lăuntric mai fluid şi, deopotrivă, mai atractiv prin evadarea din rigorismul desenului şi eliberarea fanteziei ludice.” (Corneliu Antim /Critic de artă).

Vineri, 27 aprilie, ora 17:00, Galateca găzduieşte vernisajul expoziției „Viziuni Tectonice”, „o selecţie reprezentativă şi pedant controlată ce ne deconspiră energia morfologiilor plastice conţinute în ritmarea, deopotrivă sensibilă şi virilă, a formelor şi a ritmurilor lăuntrice ce induc în privitor un fel de freamăt/nelinişte telurică menit să declanşeze învăluitoare impresii senzoriale, dar şi un sensibil confort vizual”. În deschidere scriitorul Tudor Octavian îl va prezența pe artist și lucrările sale.