5 o’clock tea – editia a doua la Galateca

Image-2

Vineri 24 mai, Galateca a organizat a doua editie a 5 o’clock tea, o intalnire neconventionala cu publicul galeriei in jurul unei cesti de ceai oferite de Bernschutz &Co. Acest eveniment a marcat si participarea galeriei la prima manifestare dedicata designului romanesc, Romanian Design Week, ce s-a derulat in perioada 17 – 26 mai. De aceea piesele de rezistenta ale acestei editii 5 o’clock tea au fost doua creatii relevante pentru designul romanesc de obiect, canapeaua „Vino sub aripa mea” semnata de Cristina Curelea si t-shirt-ul tricolor din colectia capsula creata de Andreea Badala pentru Galateca. T-shirt-ul coroziv tricolor Murmur a fost ales ca piesa vedeta pentru acest eveniment pentru puternica sa identitate, fiind o reintrepretare inspirata a simbolului national, fiecare purtare punand in evidenta tot mai mult stema. Canapeaua organic – vintage „Vino sub aripa mea” a retinut atentia prin juxtapunerea inedita de materiale: stejar, iuta si pene de prepelita, o caracteristica a brandului So Lemn, prin alura sa extrem de feminina si aristocratica, prin unicitate, fiind un omagiu adus doamnei Recamier.
Tot cu aceasta ocazie, cei prezenti au admirat si expozitia Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte, deschisa in aceasta perioada la Galateca, un proiect multimedia original ce cuprinde 50 de lucrari ale artistului britanic Simon Henwood, cel care in 25 de ani de cariera a expus in renumite galerii ale lumii, precum MOMA, New York, ICA Londra, UCLA Hammer Museum , LA si Galeria Sophie Sheideker, Paris, alaturi de Francis Bacon .
5 o’clock tea, aflat la a doua editie, promite sa creeze o frumoasa traditie si sa prezinte publicului produse de design si arta contemporana.

Galerie