Noi proiecte NEOStudio

19.07.2022

Din 19 iulie, în Camera Neagră se derulează noi proiecte din programul NEOStudio, de susținere a tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, mult mai dinamic, NEOStudio își propune să aducă săptămânal, în fața publicului noi proiecte creative.  

Prima expoziție din noua serie este CREATURES. Inspirată de științele sociale, Iulia Jugaru observă comportamentul uman și ilustrează cele mai des întâlnite reacții ale acestora. „Claie peste grămadă”, „Divizați” sau „Simpli executanți”, oamenii care nu dau dovadă de independență în gândire, sunt cei vizați în aceste lucrări.

Studiile sociologice ne demonstrează că omul este o ființă socială care simte permanent nevoia de apartenență la o comunitate.

Efectul de turmă, atât de prezent acum, părerile în contradictoriu, opoziția dar și punerea în aplicare al acțiunilor fără considerente de natură logică ori morală, o determină pe artistă să consemneze în imaginea vizuală, relația omului cu problemele sociale. Expoziția este deschisă până pe 26 iulie. Proiectul este primul din noua serie din programul Neo Studio, dedicat susținerii tinerilor artiști, studenși, masteranzi sau emergenți.

Expoziția este deschisă în perioada 19 – 26 iulie 2022.