Blind Eye Choices by Alina Teodorescu

14Alina Teodorescu va asteapta joi, orele 19:00, la Galateca, la vernisajul expozitiei “Blind Eyed Choice”, prima expozitie organizata in Romania, o continuare a expoziţiei “What? About You” care a avut loc in luna iunie a acestui an la Beirut, Liban.

Pentru Alina Teodorescu desenul pe tableta IPad este un mijloc de a imortaliza instant momentele speciale si emotiile pe care le traieste, cu focus pe interactiunea si relatia pe care o avem ca indivizi cu realitatea inconjuratoare. Arta Alinei este o explorare a perceptiei la nivel de persoana a ceea ce este real, obiectiv versus realitatea subiectiva vazuta, traita si inteleasa de fiecare dintre noi.

„Titlul expozitiei „Blind Eyed Choice” interogheaza tema increderii in propria perceptie fata de tot ce ne inconjoara si ni se intampla.
Lucrarile mele sunt doar deformarea realitatii din perspectiva mea la acest moment din viata, ca un experiment a ceea se poate exprima in culori si reprezentari grafice, fara restrictii de moralitate sau confidentialitate ca in cazul altor tipuri de arta. Interactiuni, celebritate, jocuri si cinism, la granita dintre real si ireal”

In expozitia gazduita de Galeria Galateca, Alina isi desfasoara intregul arsenal estetic, utilizand spatiul ca element constitutiv al ansamblului. Fie ca este vorba de printuri digitale ale desenelor realizate pe iPad dupa modelul lui David Hockney sau acrilice aplicate cu delicatete pe materiale compozite, lucrarile vibreaza in acelasi ritm. Aceste compozitii, fragmente din experiente personale ale artistei, migreaza de la un format la altul, invitand privitorul sa se lase purtat intr-un univers fascinant, ce indeamna la introspectie.

Alina Teodorescu a studiat design si arhitectura la Bucuresti si Milano , in prezent traieste si lucreaza la Londra, unde a absolvit cursurile renumitului institut de arta Sotheby’s. In ultimii ani Alina s-a concentrat pe noi moduri de exprimare in pictura pe panza si in spatiul digital.
Artista pregateste expozitii in Bangkok, Thailanda, Berlin, Germania, Tel Aviv, Israel, Hong Kong, China şi Londra, UK.