Untamed Skin @Noaptea Alba a Galeriilor

24.04.2015

Webinvite_Untamed-Skin_GalatecaGalateca participa pentru a 4-a oara la Noaptea Alba a Galeriilor cu prima expozitie romaneasca onorata cu 3 premii “Special Mention” la International Fashion Showcase, Londra, in luna februarie a acestui an. Astfel, vineri 24 aprilie, de la ora 19:00 va invitam la vernisajul proiectului Untamed Skin – The Romanian Blouse si la o intalnire cu designerii Alexandru Nimurad, Vika Tonu si Alexandra Abraham.

Expozitia isi indreapta atentia catre originile iei romanesti, o piesa vestimentara rafinata si delicata, dar cu un aspect neimblanzit, purtata in mod traditional aproape de piele si a carei tesatura era lucrata manual din fibre naturale, brodate cu simboluri primordiale. Manifestarea este inclusa in Noaptea Alba a Galeriilor.

Cei trei designeri, Alexandru Nimurad, Vika Tonu si Alexandra Abraham au dezvoltat o colectie colaborativa de imbracaminte, accesorii si bijuterii in jurul formei si simbolurilor iei romanesti, pe care au reinterpretat-o raportandu-se la propria identitate artistica, onorand astfel bogatul bagaj al patrimoniului cultural romanesc si ingloband istoria vizuala a iei atat pe teritoriul Romaniei, cat si la nivel international.

Expozitia, curatoriata de Roxana Gibescu, este organizata de catre Galeria Galateca in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Londra si expusa prima oara in cadrul International Fashion Showcase 2015, eveniment major de fashion-design coordonat de British Council şi British Fashion Council, singurul program din London Fashion Week deschis publicului larg.

“Untamed Skin – The Romanian Blouse” va fi itinerata cu sprijinul Institutelor Culturale Romane din Bruxelles si Berlin la centrul de design Winkelhaal din Antwerp intre 29 mai-10 iunie si la galeria de arta si design BraubachFive din Frankfurt intre 26-28 iunie. Expozitia Untamed Skin – The Romanian Blouse va ramane deschisa pana pe 18 mai. Intrare libera.