Vernisaj AFFECTIVE DATA

Galeria Alfa și Atelierele UAPR, Arad găzduiesc în cadrul Anualei de Artă și Design Neo Art Connect, în perioada 7 – 20 iulie expoziția AFFECTIVE DATA, curatoriată de Raluca Oancea și coordonată de Laurian Popa. Expoziția prezintă instalații și proiecții video, animație, AI și VR create de Mara Cojocaru, Dragoș Dogioiu, Cristina Iliescu, Diana Oană, Marina Oprea, Raluca Paraschiv și Andrei Tudor.
Sâmbătă, 8 iulie, ora 18, are loc la Atelierele UAPR vernisajul, în cadrul căruia Dragoș Dogioiu va susține performance-ul VR Rebirth.

Affective Data pornește de la conceptul că epoca actuală a Antropocenului, marcată de crize ecologice dar și de persistența virtualului și a lumilor simulacre ori de surprinzătoarele realizări artistice ale Inteligenței Artificiale, solicită o redefinire a celor mai intime relaționări umane cu timpul și spațiul, cu sinele și desigur cu enigmaticul Celălalt. Acest Celălat, sursă și totodată ecou al afectelor noastre, se constituie în acord cu prerogativele postumaniste ca un concept umbrelă ce incorporează, oarecum paradoxal, animalul și vegetalul laolaltă cu așa numitul Celălalt-mașină, alteritatea tehnologică suspectată de complicitate la mai toate atentatele împotriva viului.

Prima ediție a anualei de artă și știință NAC se desfășoară în perioada 18 mai – 31 iulie. Evenimentul cuprinde expoziții, conferințe, artist talks, intervenții, performance și spectacole în 10 orașe din țară, în peste 25 de spații partenere.
Partenerii NAC din cele 10 orașe, Arad, Brașov, București, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara, se alătură programului și vor activa pe plan local o serie de evenimente până pe 31 iulie. Programul actualizat poate fi urmărit pe www.neoartconnect.ro .
 
NAC este organizat de Galateca si Asociația Culturală Neo Art România, curatoriat de Anca  Boeriu și Andreea Sandu.
 
Susținut de BRD Groupe Société Générale
Partener strategic: Fundația9
Parteneri: Muzeul de Artă Constanța,  Fundația România de Mâine, Ghica House, Arcub, ATELIER 030202, Fundația România de Mâine, Goethe Institut, Universitatea Politehnica din București, creart, Teatrelli, Muzeul Naţional Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida”, Hotel Caro, Institutul Cervantes, Galateca, Rezidența9, Combinatul Fondului Plastic,OAR București, UAP, Galeria PARK , Galeria No!Hai Ambasada Creativă, FITS 2023, Universitatea din Oradea – Facultatea de art, Centrul Apollonia, UAD, Casa Matei, GALERIA PASAJ 2, Galeria Alfa și Atelierele UAPR, PALATUL BRAUNSTEIN, OAR Iași, Universitatea de Artă Iași, Codru Festival.
 
Plăcut de Radio Guerilla
Parteneri media: Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta, feeder.ro, Aici a Stat, Dreamingof.net, Kreatoria.ro, Finesociety.ro, Art Inquiry.
Susținut de AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, Wet Saltzer