Vernisaj Apel la Memorie. Să nu uităm. Călătorie în anii de dictatură

Pe 24 august se deschide expoziția „Apel la Memorie. Să nu uităm. Călătorie în anii de dictatură”, al cărui punct central este reprezentat de obiecte care au aparținut studenților închiși la Pitești între 1949-1952 și donate regizoarei Victoria Baltag de către urmășii acestora. De asemenea, vom putea descoperi în exclusivitate exponate originale și fotografii din recuzita filmărilor „Experimentul Pitești”, și exponate de epocă din cadrul muzeului „Undeva în Comunism”.

Este prezentată și o colecție vastă de lucrări semnate de artiști contemporani care au donat lucrările lor pentru a fi vândute în beneficiul proiectului și a susține filmul ‘’Experimentul Pitești’’. Artistii plastici Mihail Gavril, Vasile Ostahi, Costel Iarca, Gianina Miron, Adrian Sabadis, Ionut Constantin, Victoria Baltag sunt doar cativa dintre cei care se alatura acestei cauze culturale.

Participanții pot viziona filmul „Experimentul Pitești”, sâmbătă, 26 august, începând cu orele 19, în prezența regizoarei Victoria Baltag. Lungmetrajul prezintă unul dintre cele mai înfiorătoare experimente de mutilare emoțională și fizică prin tortură ale regimului comunist.

🤝 Vizitarea expoziției se face pe bază de donație. Detalii la: https://www.facebook.com/events/308100891728433/

Expoziția este deschisă publicului între 24-27 august 2023, intrarea se face pe baza unei donații în urna de donații din incinta Expoziției sau pe Bursa Binelui: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Experimentul-Pitești-Film .

‘’Găzduim și susținem acest proiect pentru că simțim că este important să ne cunoaștem trecutul ca să ne dezvoltăm sănătos’’ (Galeria Galateca)

‘’Comunismul în România este regimul odios care a fost ascuns sub umbrela istoriei false! Muzeul „Undeva în Comunism” oferă informare și conștientizare dincolo de nostalgie.’’ (Muzeul ‘’Undeva în Comunism’’)