Vernisaj București, cu puțină eleganță

17.10.2023

Galeria Galateca propune publicului începând de marți, 17 octombrie, ora 19.00, o importantă expoziție documentară  multimedia, o multiperspectivă asupra orașului București, un dialog vizual inedit între Andrei Pandele și Dan Perjovschi. Expoziţia București, cu puțină eleganță are ca punct central o serie de peste 40 de imagini fotografice din Bucureştiul ultimelor decade comuniste, anii 70’ şi 80’ surprinse de Andrei Pandele, a căror mărturie istorică este punctată de inserţia lui Dan Perjovschi, dialogul fiind completat de un film scurt realizat de Cornel Brad.  

Demersul curatorial are o dublă direcție, pe de o parte de a documenta și arhiva într-o cheie contemporană decade importante din istoria recentă a capitalei într-o multiperspectivă culturală,  istorică, socială, politică, un dialog între cei doi protagoniști, în paralel cu dialogul multicultural al celor două curatoare, și pe de altă parte, a apropia publicul tânăr de oraș, de a îi oferi instrumente de decriptare a realității contemporane.

Organizatori: Galeria Galateca,  Asociaţia Culturală Neo Art România, Universitatea Brighton (UK)

Parteneri media: modernism.ro,  Agenția C’ArtePropagartaRadio România Cultural Cultural.  Cu susținerea Igloo și Revista Arta. Parteneri: AQUA Carpatica, Sâmbureşti