În afara și în spatele cadrului

27.10.2023

Andrei Pandele în dialog cu Cornel Brad

Artist talk în cadrul epoziției București, cu puțină eleganță

Vineri 27 octombrie 2023, ora 18:30, Galateca

 Galeria Galateca propune publicului vineri, 27 octombrie, ora 18:30 o întâlnire cu ANDREI PANDELE și CORNEL BRAD, în cadrul expoziției București, cu puțină eleganță. Sub titlul În afara și în spatele cadrului, discuția va dezvălui publicului din poveștile celor 40 de imagini fotografice din Bucureştiul ultimelor decade comuniste, anii 70’ şi 80’ surprinse de Andrei Pandele, dar și cum a fost realizat filmul scurt realizat de Cornel Brad.  

 Cei prezenți vor avea posibilitatea să descopere și expoziția al cărui demers curatorial are o dublă direcție, pe de o parte de a documenta și arhiva într-o cheie contemporană decade importante din istoria recentă a capitalei într-o multiperspectivă culturală,  istorică, socială, politică, un dialog între cei doi protagoniști, Andrei Pandele și Dan Perjovschi în paralel cu dialogul multicultural al celor două curatoare,Andreea Sandu și Uschi Klein și pe de altă parte, a apropia publicul tânăr de oraș, de a îi oferi instrumente de decriptare a realității contemporane. Mărturia istorică a fotografiilor lui Andrei Pandele este punctată de inserțiile lui Dan Perjovschi.

 Un alt element al expoziției este un film creat de Cornel Brad, care îi reunește pe artiștii Pandele și Perjovschi relevând momente și viziuni comune sau complementare.

Organizatori: Galeria Galateca,  Asociaţia Culturală Neo Art România, Universitatea Brighton (UK)

Parteneri media: modernism.ro,  Agenția C’ArtePropagartaRadio România Cultural Cultural.  Cu susținerea Igloo și Revista Arta. Parteneri: AQUA Carpatica, Sâmbureşti