Expoziția Din piatră și oțel – o călătorie în lumea Urbex

Galateca găzduiește în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie 2023 expoziția de fotografie ”Din piatră și oțel – O călătorie în lumea Urbex” a ASR Sofia a României, al treilea proiect din seria Romania A Celebration – o sărbătoare vizuală a patrimoniului cultural, rural și de mediu al României. Tot acum se va lansa și albumul cu același nume ce cuprinde imaginile fotografice surprinse.

Dacă primele două proiecte s-au concentrat pe mănăstirile din România și frumusețea peisajelor din Maramureș, al treilea abordează explorarea urbană, clădiri în ruină, clădiri abandonate, aducând în fața privitorului cadre surprinse în diferite zone ale țării.

Romania A Celebration este un proiect ce își propune ca publicul să descopere România din perspectiva unică a unui membru a familiei regale.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana ai României. S-a născut la Atena, în Grecia, la 29 octombrie 1957. A studiat în Elveţia şi Marea Britanie, apoi, în Statele Unite, a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina, Ashevillle, şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC. Principesa Sofia a avut expoziții solo și de grup pe ambele maluri ale Atlanticului.