Vernisaj Mostra PIETRO CONSAGRA

08.10.2018

Cu ocazia primei ediții a seriei“ Zilele Artei Contemporane – Italian Contemporary Art”, Institutul Italian de Cultură din București organizează expoziția de sculptură și grafică a artistului italianPIETRO CONSAGRA (1920-2005). Vernisajul are loc luni, 8 octombrie ora 18:30. 

 Operele expuse fac parte din colecția Fundației Sartirana Arte din Pavia.

In cadrul evenimentului, Giorgio Forni, curatorul expoziției și președintele Fundației, va vorbi despre personalitatea lui Pietro Consagra și despre importanța acestuia în arta contemporană italiană și internațională.

Sculptor și scriitor, Pietro Consagra este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai artei abstracte. După studiile la Academia de Artă din Palermo, se mută la Roma, în 1944. Lucrează în atelierul lui Mazzacurati și în cel al lui Guttuso, unde îi cunoaște pe Piero Dorazio, Ugo Attardi, Carla Accardi, Antonio Sanfilippo, Achille Perilli și Mino Guerrini, împreună cu care pregătește, în martie 1947, manifestul grupului „Forma 1”, în care erau expuse principiile artei abstracte.

Seria “Zilele Artei Contemporane – Italian Contemporary Art” organizată anul aceasta pentru prima data are scopul de a promova în străinătate patrimoniul artistic italian contemporan, exprimat prin diferitele limbaje ale picturii, sculpturii, artei video, instalațiilor, fotografiei și designului.