Pleasures of Paradox. The Fine Stone de Hirotoshi ITO

Pleasures of Paradox. The Fine Stone de Hirotoshi ITO
10-14 octombrie
Curator: Ioana Ciocan
Vernisaj marti 10 octombrie 2017
Aspră și subtilă. Austeră și caldă. Necruțătoare și liniștitoare. Piatra e paradoxală.
Expoziția “Pleasures of Paradox. The Fine Stone” inspirată de PIATRAONLINE și semnată de Hirotoshi ITO poate fi vizitată la Galateca între 10 și 14 octombrie 2017.
Descoperă o colecție de lucrări în piatră care sfidează așteptările și concepțiile despre acest material. Vino să vezi cum în mâinile artistului japonez Hirotoshi ITO piatra a devenit docilă și compoziții bizare care te fac să cauți semnificații noi în obiecte, aparent, comune.
“Expoziția Pleasures of Paradox. The Fine Stone” prezintă 15 dintre creațiile impresionante ale artistului japonez: “Delicious Stone”, “Laughing Stone”, “Rock on Moon”, “I Know You”, “Delicious Stone II”, “Metal Age”, “Paper Bag”, “Purse with Coins”, “Laughing Stone II”, “Flowers Bloomed”, “Eternal Gear”, “Tie Tightly”, “Zip Up Shirt”, “Marble Handkerchief”, “Purse with Coins II”.
n viziunea celor de la PIATRAONLINE, fiecare bucată de piatră naturală este o operă de artă sculptată de natură: unică, expresivă, tulburătoare. De aici și admirația pentru arta lui Hirotoshi ITO și dorința de a prezenta universul său comic-absurd și în România.

În viziunea celor de la PIATRAONLINE, fiecare bucată de piatră naturală este o operă de artă sculptată de natură: unică, expresivă, tulburătoare. De aici și admirația pentru arta lui Hirotoshi ITO și dorința de a prezenta universul său comic-absurd și în România.

Hirotoshi ITO a terminat studiile la Universitatea din Tokyo, la secțiunea Sculptură în Piatră, în 1982. Prin aceste sculpturi desprinse dintr-un tărâm alternativ, artistul creează un joc al iluziilor în care piatra se metamorfozează în hârtie, țesătură sau chiar piele.

Artistul japonez se lasă inspirat de formele naturale ale pietrelor de râu din orașul în care locuiește, Matsumoto, pentru a crea obiecte ce nu par a fi făcute din piatră. Scopul este acela de a altera cât mai puțin aspectul natural, artistul lăsând forma originală să dicteze conceptul operei de artă.

PIATRAONLINE este cel mai mare importator de piatră naturală din România și un generator de inspirație pentru designeri, arhitecți și pasionați de frumos. Prin intermediul magazinului online, a showroomului și pavilionului expozițional cu spații-concept dedicate multiplelor personalități ale pietrei naturale, PIATRAONLINE susține viziunile clienților și se dedică fiecărui proiect în parte.

Echipa de specialiști alege materialele atât conform celor mai înalte standarde de calitate, cât și în concordanță cu tendințele internaționale în materie de design, pentru a maximiza potențialul proiectelor la care contribuie. În viziunea celor de la PIATRAONLINE, doar atunci când imaginația întâlnește materiale de calitate, iau naștere proiecte spectaculoase.

◾ PROGRAM de vizitare:
▪ Marți – Vineri 12.00 – 20.00
▪ Sâmbătă 11.00 – 19.00
◾ INTRAREA LIBERĂ